עפולהנט חדשות - המסע ההרפתקני של נשות העמק
המסע ההרפתקני של נשות העמק

מאת: דני ברנר 
יום שני, 3 באפריל 2017, 09:45
כ- 110 נשים יצאו למסע ג'יפים הרפתקני ואתגרי ברחבי העמק, ארוע הדגל של ארועי יום האשה במועצה האזורית, הנשים התמודדו עם ניווט, אתגר, חידות ולינה בשטח ונהנו ממגוון פעילויות חברתיות מגבשות ומהנות

הנשים התמודדו עם ניווט, אתגר, חידות ולינה בשטח (צילום: ענת חרמוני)

יומיים של מסע ג'יפים מאתגר ברחבי עמק יזרעאל, בין הפריחות לאתרי המורשת, בשבילים לא מוכרים, ביערות, הרים ומורדות, הסתיימו ביום שישי האחרון בטקס מרגש סמוך לבלפוריה. למסע, המתקיים זו השנה הראשונה במועצה האזורית עמק יזרעאל, יצאו כ 110 נשים בכ- 30 ג'יפים.

לאחר חודשים של הכנה, הכשרת נהגות ונווטות והתרגשות גדולה, התכנסו הנשים במשטרת נהלל ההיסטורית, שם החלו תדרוכי המסע, ארוחת בוקר ופעילות ספורטיבית. המשתתפות, הגיעו במצב רוח טוב, עם ג'יפים מקושטים וצוותים שנקראו על שם נשים בולטות, כמו למשל – צוות ציפורה זייד, צוות ד"ר חנה אדר ועוד. חנה פרידמן, סגנית ראש המועצה, פתחה את המסע וברכה את הנשים: "זו פעם ראשונה שאנו עורכים פעילות מסוג זה וכבר זה מרגיש כפתיחתה של מסורת".

המסע כלל ניווט רכוב בנופי העמק, פתרון כתבי חידה, איסוף רמזים, ארוחות משותפות, פעילויות אתגר ואומגה ועוד הפתעות שהמתינה למשתתפות לאורך המסע. שיתוף הפעולה בין הנשים נבחן לא פעם בהתמודדות עם קשיים כמו תקר בגלגל, שקיעה בבוץ וחילוץ, ניווט מורכב או מאמץ משותף לפתור חידה.

אחת המשתתפות מתמודדת עם פעילות אתגרית בשטח (צילום: ענת חרמוני)
בשעות הערב, התמקמו הנשים בחניון קק"ל ביער ציפורי, לשם הגיע גם ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל שפגש את הנשים, הקשיב לחוויות היום וברך אותן. בערב נהנו הנשים מפעילויות ייחודיות וגם ממסיבת אזניות שמחה במיוחד ונותרו ללון במתחם קק"ל ביער ציפורי. בבוקר יום שישי, התחדש המסע והסתיים סמוך לשמורת הג'מוסים בבלפוריה, שם חיכה צוות המועצה וכן בני המשפחות שהגיעו לפגוש את הנשים הנרגשות. שלושת הצוותים שקטפו את המקומות הראשונים זכו לתווי קנייה – תו העמק מבית מעברים בעמק המאפשר רכישה אצל ספקים מקומיים ועידוד כלכלה אזורית בסכומים שונים, תרומת מעברים בעמק.

המסע ההרפתקני הוא ארוע שיא של חודש האשה (צילום: ענת חרמוני)

המסע ההרפתקני הוא ארוע שיא של חודש האשה במועצה האזורית עמק יזרעאל שתמכה השנה במגוון פעילויות לנשים ביישובים. המסע התקיים בהובלת המועצה – מחלקת יישובים ונשים, צוות היגוי וליווי רחב מהמועצה וכן בתמיכת האגף לתרבות תורנית במשרד החינוך, קופת חולים כללית, מעברים בעמק, המועצה לשימור אתרי מורשת, תושבות העמק וספקים מקומיים שהתנדבו ותרמו פעילויות למסע. הפקת המסע נערכה על ידי חברת "בשבילה" המובילה טיולי ג'יפים אתגריים בשטח ומסעות דומים ברחבי הארץ. המשתתפות הודו על המסע המושקע והמאתגר, ציינו את ההנאה הרבה והבטיחו להשתתף גם בעתיד.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
אבי אלקבץ: ״אני מודה על הזכות לעמוד בראשות העיר בשנת המאה שלה״ אבי אלקבץ: ״אני מודה על הזכות לעמוד בראשות העיר בשנת המאה שלה״
2/5/2025 דני ברנר
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
29/4/2025 דני ברנר
בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה בערב יום הזיכרון: חלל נוסף לעיר עפולה
29/4/2025 דני ברנר
במד במד"א ערוכים בכוננות גבוהה לאבטח רפואית בבתי העלמין ברחבי הארץ
27/4/2025 דני ברנר
31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק 31 ניצולי שואה מאושפזים הבוקר במרכז הרפואי העמק
24/4/2025 דני ברנר
יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה יש אלוף חדש: ינאי בן ארי הוכתר כאלוף ישראל בשח בזק בתום דרמה באליפות בעפולה
22/4/2025 דני ברנר
שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים שמים דגש על בריאות התושבות והתושבים
22/4/2025 דני ברנר
עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025 עפולה: נבחרו 12 'יקירי העיר' לשנת 2025
22/4/2025 דני ברנר
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות