עפולהנט חדשות - ממריאים לדרך חדשה
ממריאים לדרך חדשה

מאת: דני ברנר 
יום חמישי, 19 בינואר 2017, 13:28
מנחת מגידו לבש הבוקר חג. 14 מטוסי הכיבוי של טייסת ״אלעד״, ניצבו בדום מתוח על מסלול ההמראה, והועברו בטקס חגיגי מחיל האוויר למערך האווירי של משטרת ישראל. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן אמר בטקס: ״הגיע הזמן שיהיה לנו חיל אוויר פנימי״
שלושה מטוסי כיבוי מטייסת "אלעד", במטס הצדעה מעל מנחת מגידו (צילום: דני ברנר)

בטקס חגיגי שנערך הבוקר במנחת מגידו שבעמק יזרעאל, עברה טייסת הכיבוי ״אלעד״, הקרויה על שמו של הנער אלעד ריבן ז״ל, מאחריות חיל האוויר של צה״ל למערך האווירי של משטרת ישראל. בטקס נטלו חלק מאות אורחים ובהם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, מפכ״ל המשטרה רנ״צ רוני אלשיך, קציני משטרה וכיבוי אש, משפחות הנספים באסון השריפה בכרמל ובהם צביה ריבן אמו של אלעד ז״ל, בת שבע ומוטי חייט מעפולה, הוריו של דני חייט ז״ל, ובני משפחת סמנדייב ממגדל העמק שבנם, הכבאי אורי סמנדייב ז״ל ניספה באסון.

טייסת ״אלעד״ פועלים 14 מטוסי כיבוי, מרביתם של חברת התעופה האזרחית ״כים ניר״, ומאז הקמתה לפני 6 שנים, היא פעלה באחריות חיל האוויר. לאחרונה, בעקבות השריפות בזכרון יעקב, חיפה ואזור ירושלים, הוחלט לאחד כוחות ולהטיל על המשטרה לתפעל את הטייסת, בשיתוף פעולה עם גורמי הבטיחות הנוספים כמו כיבוי אש וחיל האוויר.

השר גלעד ארדן עם צביה ריבן מסירים את הלוט בטקס (צילום: דני ברנר)


העברת הפיקוד והאחריות על הטייסת כללה עבודת מטה מורכבת, וחפיפה מקצועית שהתקיימה במהלך השנה האחרונה. בנוסף הוקם משל"ט ייעודי במערך האווירי, לצורך תמיכה ותכלול משימת הכיבוי.

השר ארדן אמר בטקס: ״הגיע הזמן שיהיה לנו במדינת ישראל חיל אוויר פנימי שיגן עלינו מפני הסכנות מבית. העולם משתנה וכך גם מפת האיומים. היום יש לנו לוחם אש שמגן מפני טרור ההצתות, סוהר שמגן מפני מתן הוראות טלפונית מהכלא להוצאת פיגועים ושוטר שנאלץ להחליט בשבריר שניה אם הוא מתמודד עם פיגוע טרור או אירוע פשיעה״.

השר ארדן עם המשפחות השכולות. מימין: בת שבע חייט, צביה ריבן, השר ארדן, מוטי חייט

מפכ״ל המשטרה, רנ״צ רוני אלשיך, אמר: ״טבילת האש של הטייסת, תרתי משמע, בגל השריפות האחרון הייתה משמעותית ועמוקה, ובלטה בה הפקת הלקחים מאסון הכרמל בכל הרמות והמוכנות לכל תרחיש, למען בטחון הציבור".

במהלך הטקס, הוסר הלוט מזנב מטוסי הכיבוי ונחשף לראשונה סמל המערך האווירי החדש. בהמשך נערך מטס אווירי של שלושה ממטוסי הטייסת, שהנם בעלי יכולת נשיאה של 3,000 ליטר חומרי כיבוי ותמרון מדויק לביצוע הטלות מעל מוקדי אש גדולים.

מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך והשר גלעד ארדן מגיעים לטקס
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק
12/1/2026 דני ברנר
עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה
5/1/2026 דני ברנר
מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף
5/1/2026 דני ברנר
חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים
29/12/2025 דני ברנר
אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה
29/12/2025 דני ברנר
עפולה: התלמידים נלחמים בחרמות? העירייה שולחת אותם לבילוי כיתתי בבאולינג ובקולנוע עפולה: התלמידים נלחמים בחרמות? העירייה שולחת אותם לבילוי כיתתי בבאולינג ובקולנוע
23/12/2025 דני ברנר
די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים די למוקשים: אגף הפיקוח בעפולה יגביר את האכיפה נגד תופעת אי איסוף גללי צואת כלבים
16/12/2025 דני ברנר
בהשקעה של 6 מיליון שקל: נחל חרוד התעורר לחיים ושב לזרום בהשקעה של 6 מיליון שקל: נחל חרוד התעורר לחיים ושב לזרום
16/12/2025 דני ברנר
חיזוק מעבר לים חיזוק מעבר לים
8/12/2025 דני ברנר
עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל עפולה: אושר תקציב של 65 מיליון שקלים להקמת היכל "ארנה"
8/12/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


כל הכתבות הקודמות