עפולהנט - דני ברנר - הטבע כבר בפנים
הטבע כבר בפנים

מאת: דני ברנר
יום שישי, 8 בפברואר 2019, 17:33

בואו לבקר במסעדת ארטישוק שלמרגלות הגלבוע. מסעדה צמחונית חדשה ומעוצבת, שתשאיר לכם טעם של עוד. מיטב המאכלים, טרי טרי, יום יום, בניחוח השדות שמסביב בלב עמק המעיינות, בואכה גן השלושה(סחנה). אז אם חשבתם שאי אפשר בלי בשר? תחשבו שוב. באנו, אכלנו ונהנינו מאד
צריך לא מעט אומץ לפתוח מסעדה צמחונית באזור נידח יחסית. אי שם בלב עמק המעיינות, על כביש 669, בדרך מבית שאן לעפולה, בתחנת סונול בצומת העליה לקיבוץ מעלה גלבוע. שם בדיוק, למרגלות הרי הגלבוע, במקום קסום עם אוירה כפרית, מוקף בשדות העמק הפרושים סביב, במקום ששימש בעבר אכסניה למסעדה מזרחית מוצלחת, הוקמה לאחרונה מסעדת ארטישוק החדשה. מסעדה שכוללת בתוכה גם חנות ובה מגוון מוצרים כמו: פירות, ירקות, לחם, ממרחים, קטניות, משקאות ועוד. הכל תוצרת חקלאית אורגנית טרייה ומעולה, כחול לבן.

מסעדת ארטישוק - אוכל אמיתי מהשדה צילום: מערכת היום בעמק
הדגש במסעדת ארטישוק הוא על תפריט צמחוני עשיר, בריא, טרי, טעים וצבעוני. האוכל הטעים והבריא המוגש במסעדה כמו פוקצ׳ות, סביח, שקשוקה, אנטיפסטי נאפה בטאבון מחומרי גלם טריים וכמובן שגם המיצים המוגשים לאורחי המסעדה, כמו מיץ הרימונים ששתינו נסחטים מפרי טרי וטעימים במיוחד.

מאפה סביח - מנה מומלצת  צילום: מערכת היום בעמק

כפתיח קיבלנו פיצה אפויה היטב מבצק מתקתק, מוקפת בצלוחיות טחינה, חציל ורסק עגבניות. המשכנו עם מנת ״שקשוקה פלפל״ – כדורי פלפל, ביצת עין, גבינת המאירי, אריסה מתוקה, טחינה כוסברה ועוד. מנה שהתבררה כטעימה במיוחד. ניסינו גם את ״מאפה הסביח״ – מאפה בטאבון במילוי חציל מטוגן, ביצה קשה, רסק עגבניות טבעי, סחוג וטחינה. מנה משובחת ומשביעה שהשאירה אותנו עם טעם של עוד. על מיץ הרימונים הסחוט טרי כבר סיפרנו לכם ואנחנו בהחלט ממליצים ומתכננים לחזור ולבקר במסעדת ארטישוק ולא רק בגלל המיץ המעולה. השירות היה מצוין. אדיב, מקצועי, מסביר פנים והמנות הוגשו מהר. המחירים סבירים והאווירה רגועה ונעימה.

שקשוקה פלפל - מעדן בליווי פוקצ׳ה אישית צילום: מערכת היום בעמק

ולסיום, שימו לב לשעות הפתיחה במסעדת ארטישוק: ימים א׳-ד׳: 9:00-16:00 בימים חמישי - שבת: עד 22:00.

תאווה לחיך. מיץ רימונים סחוט טבעי וטרי צילום: מערכת היום בעמק

  כתוב למערכת
עוד בהמלצת השבוע